tiistai 28. joulukuuta 2010

Luumu-Charlotta


Joulun aikaan ei oikein ollut aikaa koneella istuskella, joten nyt vapaapäivänä täytyy urakoida kaikki kuvatut tekeleet tänne.. :) Tätä luumuista Charlottaa tein jo ennen joulua, jonka idean varastin Nooralta.. :) Kääretorttupohjan tein Nooran ohjeen mukaan, muuten itse soveltaen kaapista löytyville aineksille..



Kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

vaniljakreemi (1 dl vaniljakreemijauhetta, 3 dl vettä)

 

Luumurahkatäyte:

4 liivatetta

2 1/2 dl Flora Vispiä

250 g maitorahkaa

150 g luumumarmeladia

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua + 2 rkl vettä

 

Tee ensin kääretorttupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Tee täytteeksi vaniljakreemi, anna vetäytyä hetken aikaa jääkaapissa. Levitä kreemi kääretorttupohjalle ja rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta ohuita, n. 1- 1 1/2 cm, levyisiä viipaleita. Asettele kääretorttuviipaleet kelmulla vuoratun pyöreäpohjaisen kulhon reunoille.

 

Laita täytettä varten liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi, sekoita joukkoon rahka, luumumarmeladi ja sokerit. Yhdistä vesi ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Liota puristellut liivatteet sitruunamehun joukkoon ja kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan huolellisesti vatkaten täytteen sekaan. Kaada täyte kääretorttuviipaleiden keskelle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, tai ainakin muutamia tunteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..