keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Appelsiini-valkosuklaahyydykekakku


Uudenvuoden aatoksi tein appelsiinihyydykekakkua.. Suunnitelma oli koristelun osalta hieman erilainen kuin lopputulos, mutta ihan kiva tuli näinkin eli loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen.. :) Tarkoitus siis oli, että mandariinit olisi peittyneet kokonaan, mutta epähuomiossa otin isomman vuoan kuin oli tarkoitus.. Lisäksi suunnitteilla oli tehdä valkosuklaasta ja värisokerista "raketteja" pinnalle, mutta sitten en uskaltanutkaan pilata kakkua kun se näinkin oli ihan nätti.. Alunperin olin vetämässä ainekset ihan hatusta, mutta kiilteeseen ohjetta etsiessäni löysin Kinuskikissalta niin hyvän kuuloisen ohjeen, että teinkin sitten lähes sen mukaan.. Kiilteen tein kaksinkertaisena, siksi noin paksu..




pohja:

250 g Dominokeksejä

75 g voita


täyte:

5 liivatetta

2 1/2 dl Flora Vanillaa

200 g appelsiinituorejuustoa

200 g appelsiinijogurttia

2 appelsiinin kuoriraaste

200 g valkosuklaata

1 dl puristettua appelsiinimehua


kiille: (tämän tein kaksinkertaisena)

3 liivatetta

3 dl appelsiinimehua


reunukseen käytetty mandariineja määrä X (aika monta, että sain suunnilleen tasakokoisia renkaita..)


Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla, sekoita joukkoon tuorejuusto, appelsiinijogurtti, kuoriraaste ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta appelsiinimehu ja liota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. (Jos haluat tehdä mandariinireunuksen, asettele mandariinirenkaat reunoille ensin, ja kaada täyte niiden väliin..) Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivattet kylmään veteet likoamaan (5-10 min). Kiehauta n. 1 dl mehua ja liota puristellut liivatteet mehuun. Kaada liivatemehu lopun mehun joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada kiille täytteen päälle ja laita taas jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä mielellään yön yli, mutta ainakin muutamia tunteja. Koristele halutessasi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..