sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Suklaakakkua


Huomenna on taas toistaiseksi viimeinen työpäiväni, joten työkavereille kakkua.. Pohjana on Sitruunamarengin blogista löytynyt suklaakakkupohja, päällinen samaisesta paikasta ja täyte vähän saman tapainen kuin aiemmin tekemässäni Appelsiini-valkosuklaahyydykekakussa. Koristelut meni ihan penkin alle, ensimmäistä kertaa kun tuota ganachea kokeilin enkä tiennyt kuinka se käyttäytyy.. No, ensi kerralla viisaampi..


 


pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g voita

200 g suklaata (käytin tummaa)

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


kostutus:

appelsiinimehu


pohjan päälle:

appelsiinimarmeladia


täyte:

5 liivatetta

2 1/2 dl Flora Vispiä

200 g appelsiinituorejuustoa

200 g appelsiinijugurttia

n. 170 g valkosuklaata

appelsiinimehua


suklaaganache:

150 g kuohukermaa

300 g maitosuklaata


Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauho-leivinjauhe seosta ja voi-suklaaseosta. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se 3-4 osaan. Kostuta appelsiinimehulla ja sivele jokaiseen väliin ennen täytteen laittamista appelsiinimarmeladia.


Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sulatettu valkosuklaa. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste varovasti täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen.


Suklaaganache: Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista! Anna jähmettyä hetken aikaa (5 min), mutta älä liikaa ettei kuorrutuksen levittäminen vaikeudu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..