torstai 27. tammikuuta 2011

Marjatan kakku & tiikerikakku


Äidilläni on ollut hyvä tiikerikakun ohje, jonka nyt pyysin myös itselle.. Alkujaan ohje kyllä olikin Marjatan kakun nimellä, mutta äiti on tehnyt sen aina (mun mielestäni aina!) tiikerikakuksi.. Tällä ohjeella taikinaa tulee kahteen vuokaan, normikokoiseen sekä vähän pienempään.. Taikinasta tulee löysää, ja kaakaolla värjätty osuus, josta tuleekin vähän paksumpaa kaakaojauheella, tuppaa painumaan vuoan pohjalle.. Tällä kertaa tein pienemmästä kakusta tuon perusohjeen mukaisen eli Marjatan kakun, ja lopputaikinasta värjäsin 1/3 kaakaolla ja isompaan vuokaan tein tiikerikakun..

 


Marjatan kakku                                         Tiikerikakku

 

Marjatan kakku 2 kpl (iso ja pieni)

 

5 kananmunaa

6 dl sokeria

250 g voita

2 1/2 dl maitoa

7 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

(tiikerikakkuun lisäksi 1 1/2 - 2 rkl kaakaojauhetta)

 

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja kiehauta. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitoseosta ja jauhoseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada tasainen taikina voideltuihin ja jauhotettuihin rengasvuokiin. Jos teet tiikerikakuksi, ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita taikinoita vuokiin kerroksittain, ensin vaaleaa, sitten tummaa ja taas vaaleaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..