torstai 10. kesäkuuta 2010

Kahvi-kermahyytelö


Meillä on tätä hyytelöä tehty usempana vuonna jouluksi. Itse en niinkään pidä tästä, mutta tämä on mieheni herkkua. :) En ole koskaan ymmärtänyt ohjetta, kun sen mukaan hyytelöä pitäisi vatkata niin kauan, kunnes seos alkaa hyytymään.. Eli ikuisuus. Ja vinkkinä oli vielä, että monitoimikone kannattaa viedä (talvella) ulos ja vatkata koko homma siellä, hyytyy nopeammin.. Näin ollaan joka vuosi tehty.. Nyt kun tässä on tullut tehtyä hyytelökakkuja sun muita, ja liivatelehdet on tulleet tuttuakin tutummiksi, älysin kyseenalaistaa tämänkin.. Kokeilin siis tehdä ihan samalla periaatteella kuin teen hyydytetyn kakunkin, ja hyvin onnistui. Liivatelehtiä laitoin nyt ihan vahingossa puolet liian vähän, kun ohjeessa luki 4 liivatelehteä tai 2 tl liivatejauhetta, ja mulla silmät osui tietenkin tuohon 2:een, vaikka lehtiä käytinkin.. No, hyvin hyytyi siitäkin huolimatta, vei ehkä vain hiukan enemmän aikaa! :)




Kahvi-kermahyytelö


3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vahvaa kahvia (laitoin keittimeen 3/4 dl kahvia ja 2 dl vettä)

4 liivatelehteä

10 tippaa piparminttuöljyä

4 dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata liivatteet kuuman kahvin joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Lisää piparminttuöljy. Vaahdota kerma eri kulhossa ja lisää varovasti seokseen. Sekoita tasaiseksi. Hyydytä hyytelö jääkaapissa tarjoiluastiassa tai annoksina pienemmissä annoskulhoissa. Koristele vaikkapa valkosuklaaraasteella ja suklaaperhosilla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..