keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Patonkitaikina


Patongit (3 kpl)

2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

25 g tuorehiivaa

ripaus suolaa

3 rkl öljyä

5-6 dl vehnäjauhoja


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota liinan alla. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla. Paista 250 asteessa 7-10 minuuttia.


Ohje kopioitu suoraan Hellapoliisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..