perjantai 15. lokakuuta 2010

Porkkanapiiraat


Tänään heti aamusta alotin myyjäisleipomis "urakan" ruuanlaiton lomassa. Vaikkei tuo nyt niin kovalta urakalta tuntunut.. :) Tein kaksi porkkanapiirakan taikinaa ja paistoin piirakat foliovuoissa. Jaoin yhden taikinan aina neljään osaan, eli sain 8 kpl piirakoita. Aika ohkaisia tuli piirakoista, olisi voinut olla parempi, kun olisi jakanut taikinan kolmeen.. Mutta ensi kerralla viisaampia. Yksi annos riittää siis pellilliseen. Ohjeen olen napannut Mimmin keittiöstä. Piirakan maku on vielä arvoitus, sillä testasin ohjetta ensimmäistä kertaa.. Täytyy vain odottaa että mieskin tulee työmatkalta kotiin, kun tää on niitä harvoja herkkuja mitä hänkin suostuu syömään!! :)



Porkkanapiirakka (pellillinen)


pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl kanelia

1 1/2 tl vanilliinisokeria

100 g voita sulatettuna

1 prk ananasmurskaa

4 dl porkkanaraastetta


kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g voita

6 dl tomusokeria

3 tl vanilliinisokeria


koristelu:

tummaa suklaata

hasselpähkinärouhetta

sokerimassa/marsipaani porkkanoita


Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastinterällä. Laita ananasmurska siivilään valumaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen kuivat aineet, porkkanaraaste, ananasmurska sekä voi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. (Jos teet foliovuokiin, paista n. 10 min.)


Sekoita pehmennetyn voin sekaan tuorejuusto sekä siivilöity tomusokeri. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi (esim. sähkövatkaimella) ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


Vielä kuva lähempää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..