keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Ullan mehevä omenapiirakka


Tämän mehevän omenapiirakan ohjeen löysin Canelian keittiöstä. Tosin nyt kun olin aineet hankkinut ja aikomus sitä tehdä, en enää muistanut mistä sen olin löytänyt.. :) No, selaamalla blogilistaa järjestyksessä se onneksi helposti löytyi. Ja kyllä kannatti etsiä, piirakka oli todella hyvää ja mehevää! Kardemummaa en pohjaan laittanut, kun en mistään sitä löytänyt. Ilmeisesti viimeksi pullaa leipoessa loppunut, enkä ole muistanut uutta ostaa.. Mutta hyvää oli ilman sitäkin! Taas sain piirakan reunat jotenkin paistettua aika mustiksi, vaikka peitinkin piirakan viimeiseksi 10 minuutiksi leivinpaperilla.. :/




Pohja:

200 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

(1/2 tl kardemummaa)

200 g Valion Valkosuklaa-limerahkaa


Päälle:

2 omenaa

kanelia

sokeria


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa taikinaan. Lisää lopuksi rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan nuolijan avulla. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele viipaleet pohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia makusi mukaan. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..