maanantai 10. toukokuuta 2010

Jauhelihalasagne


Pikkupitsoja tehdessä juustoraastetta jäi vähän yli, ja joku lapsista oli jo edellisviikolla pyytänyt että tehtäiskö lasagnea.. Sitähän täytyi sitten hetimmiten alkaa tekemään, sillä useimmiten meillä lapset eivät lasagnesta pahemmin välitä. Mutta tällä kertaa se oli oikein "herkkuruokaa", kuulemma.. Omasta mielestäni se tosin oli vähän mautonta.. Tavallisesti heitän mausteita sekaan ihan summissa, mutta nyt kun oikein mittasin, taisin olla liian varovainen.. En siis laita mausteisiin tällä kertaa määriä.. Mutta laitoin itse kaikkia mausteita ehkä yhden maustemitallisen kutakin, joten laita enemmän jollet halua mautonta!! :) Ohjeen olen saanut koulussa kotitaloustunnilla, opettaja on kirjoittanut ohjeen käsin A4:lle eikä ole maininnut ohjeen alkuperää..

n. 14 lasagnelevyä

 

Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa

100 g sipulia

(2 valkosipulinkynttä silputtuna)

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

mustapippuria

oreganoa

basilikaa

paprikajauhetta

muskottipähkinää

3 dl lihalientä

 

Juustokastike

100g rasvaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

12 dl maitoa

suolaa

mustapippuria

muskottipähkinää

300 g juustoraastetta

Hienonna sipuli pieneksi ja ruskista jauhelihan kanssa. Halutessasi lisää valkosipulin kynsi silputtuna, tomaattimurska, mausteet sekä lihaliemi. Hauduta 15-30 minuuttia.

Kiehauta rasva ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hiukan paksuuntua ja lisää mausteet sekä lopuksi juustoraaste.

Lado vuokaan kerroksittain pastalevyjä ja kastikkeita niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Pintaan voi halutessaan ripotella juustoraastetta.

Paista lasagnea 200 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..