keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Pursotettavat pikkuleivät


Lueskelin viime viikolla Ullan blogia, ja törmäsin siellä uuteen kirjaan Taikinasta tuotteiksi. Sehän oli siltä istumalta varattava kirjastosta, ja nopsaan sen sitten sainkin. Kirja on siis leipomoalan oppikirja, joten resepteistä tulee aika suuria määriä. Niinpä pienensin vähän tätäkin ohjetta. Pursottelin kierretyllalla (nro 12), mutta luulen että tähtitylla olisi ollut parempi.. Taikina olisi pitänyt vatkata lapavatkaimella, mutta koska minulla ei sellaista ole, laitoin yleiskoneeseen taikinakoukun ja se toimi ihan hyvin.



Pursotettavat pikkuleivät

250 g voita

n. 5 1/2 dl vehnäjauhoja

1 3/4 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 kpl kananmunaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot (esim. yleiskoneen taikinakoukulla). Sekoita kananmuna ja sokerit eri kulhossa ja lisää voi-vehnäjauho-seokseen. Vatkaa taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota erilaisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kiertoilmauunilla riittää 180 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..