sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Pikkupitsat


Pikkupitsoja tein eilen kun saimme saunavieraita (jotka eivät loppujen lopuksi ehtineet saunaan ollenkaan!) :) Jos aika riittää, teen pitsat mieluummin pikkupitsoiksi kuin pellille, niissä kun pysyy täytteet paremmin siellä missä pitääkin, eli pitsan päällä.. Näistä unohtui pitsamauste, mutta hyviä olivat siitä huolimatta. Tässä ohje kaksinkertaisena, josta tuli noin 36 pikkupitsaa.. Ohjeen alkuperä ei tiedossani.

Taikina

250 g pehmeää voita

9 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

3,5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

 

Täyte

ketsuppia

kinkkusuikaleita

ananasta

juustoraastetta

(pitsamaustetta)

 

Nypi voi ja jauhot, lisää suola. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Kaada neste taikinaan ja alusta tasaiseksi. Kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Leivo taikinasta pieniä pullia. Kohota pullat. Paina kohotettuun pullaan juomalasilla syvennys. Voitele halutessasi pitsojen reunat kananmunalla. Laita syvennykseen täytteet, mausteet ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.

Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kun juustoraaste sulaa ja pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..